Hyppää sisältöön

Syksyn ylioppilaiden pienimuotoinen juhla

20.12.2020
Pöydällä ylioppilaslakkeja

Koronaviruksen vuoksi asetetut kokoontumirajoitukset estivät syksyn ylioppilaille suunnitellun juhlan toteuttamisen. Ylioppilaat saivat todistuksensa ja lakkinsa kahdessa erillisessä ryhmässä lukion hallintoaulassa pidetyissä tilaisuuksissa. Lähes kaikki uudet ylioppilaat pääsivät paikalle.

Pienimuotoisessa lakitustilaisuudessa ryhmänohjaaja Markus Möykkynen ojensi ylioppilaille onnitteluruusun heidän hakiessaan lakkipöydältä oman todistuksensa ja valkolakkinsa.

Ryhmänohjaaja ojentaa ruusun opiskelijalle

Rehtori Kaisa Piiparisen puhe ylioppilaille oli laadittu kirjeen muotoon. Kirjeessä Kaisa Piiparinen kannusti uusia ylioppilaita uskomaan ja luottamaan tulevaan, vaikka korona-aikana se onkin haasteellista. Rehtori vertasi tuoreita ylioppilaita niihin nuoriin, jotka noin 80 vuotta sitten lähtivät puolustamaan isänmaan itsenäisyyttä. He tarvitsivat erityistä rohkeutta, neuvokkuutta ja kykyä tehdä nopeita itsenäisiä päätöksiä. ”Uskon, että myös Sinulla on omassa elämässäsi käyttöä samoille taidoille. Ole siis rohkea, neuvokas ja opettele tekemään itsenäisiä, aidosti omia ratkaisuja ja päätöksiä.”

Rehtorin puhe