Hyppää sisältöön

Kansainvälisyys

EU-lippu

Erasmus+

Lapuan lukio on mukana kaksivuotisessa School walls-hankkeessa joka on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ ohjelmasta.

Projekti alkoi 1.9.2018 ja siihen osallistuu Lapuan lukion lisäksi viisi koulua eri puolelta Eurooppaa. Projektin koordinaattorikoulu on Gymnasio Gennadiou Rodou Rodoksen saarella Kreikassa ja muut kumppanikoulumme ovat Agrupamento de Escolas de Sao Joao de Talha Lissabonissa Portugalissa, M. Preti – A. Frangipane Reggio Calabriassa Italiassa, Fyllingsdalen videregående skole Bergenissä Norjassa sekä IES El Sobradillo Teneriffalla Espanjassa. Hankkeeseen kuuluu liikkuvuutta ja lukuvuonna 2018-2019 olemme vierailleet kumppanikouluissa Portugalissa, Italiassa ja Norjassa. Lukuvuonna 2019-2020 oli vuorossa Espanja. Jokaiseen hankekokoukseen osallistuu kaksi opettajaa ja kaksi opiskelijaa Lapuan lukiosta. Tapaamisten aikana työskennellään yhdessä hankkeen teemojen parissa käyttäen työkielenä englantia. Kumppanikoulut vierailivat Lapualla helmikuussa 2020.

Toimintaan kuuluu tapaamisten lisäksi yhteydenpitoa ja yhteistyötä kumppanikoulujen välillä myös kotimaasta käsin. Koordinaattorikoulu lähettää meille erilaisia hankkeeseen liittyviä tehtäviä ja sekä opettajat että liikkuvuuksiin osallistuvat opiskelijat pitävät yhteyttä myös Whatsappissa. Lapuan lukiossa projektin keskiössä ovat kansainvälisyyskurssilaiset, lukuvuoden 2018-2019 ensimmäisen vuoden opiskelijat, jotka suorittavat projektiin osallistumalla englannin soveltavaa kansainvälisyyskurssia. Hanke näkyy kuitenkin koko lukion arjessa ja kansainvälinen yhteistyö koskettaa laajempaa joukkoa opiskelijoita viimeistään ennen kumppanikoulujen vierailua Lapualla ja luonnollisesti sen aikana.

Oppilaiden ryhmäkuva suihkulähteellä
Henkilö tekemässä seinälle taidetta

Kieliryhmien opintomatkat ulkomaille

Myös lukiomme kieliryhmät toteuttavat matkoja ulkomaille. Opettajat suunnittelevat matkat yhteistyössä opiskelijoiden kanssa. Tänä lukuvuonna ranskan opiskelijat vierailivat Pariisissa ja ensi syksynä on tulossa espanjan ryhmän matka Malagaan.

Muu kansainvälinen toiminta

Kouluun pyritään saamaan kansainvälisiä vierailijoita ja lukiolta osallistutaan lähialueen kansainvälisiin tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. Lokakuussa 2018 lukion ENA8 ryhmien opiskelijat kävivät katsomassa amerikkalaisen teatteriryhmän ADG Europen Romeo ja Julia-näytelmän Vaasassa.

Lapuan lukio on mukana myös eTwinning-yhteisössä.