Hyppää sisältöön

Avoimien ovien päivä

3.9.2019

Lapuan lukiolla vietettiin avoimien ovien päivää lauantaina 31.8.2019. Tilaisuus oli avoin kaikille ja paikalle saapui runsaasti vieraita. Päivä aloitettiin yhteisellä tilaisuudella oppiportaissa. Päivä jatkui pajatyöskentelyllä. Vierailla oli mahdollisuus tutustua lukiorakennukseen sekä osallistua pajatyöskentelyyn. Osa lukiolaisista toimi oppaina, jotka kierrättivät vieraita esitellen paikkoja.

Eri oppiaineiden työpajoissa oli mahdollisuus tutustua uuden lukion oppimisympäristöihin, työtapoihin ja opetusvälineisiin. Esimerkiksi biologian ja maantieteen luokassa oli mahdollista tutkia näytteitä mikroskoopilla, kemian pajassa tutustuttiin kokeelliseen työskentelyyn ja kuvataiteen pajassa sai askarrella oman kätensä yhteisölliseen taideteokseen. Lisäksi mm. historian pajassa käsiteltiin 2. maailmansodan alkuhetkiä ja sähköä ilmassa -pajassa tutustuttiin sähköiseen kokeeseen. Saksalainen vaihto-opiskelija esittäytyi kansainvälisyyspajassa ja ranskan pajassa pääsi arvaamaan ranskanpastillien määrää. Kävipä vielä niin, että yksi arvaus osui aivan nappiin!

Opiskelijakunta myi kahviossa kahvia ja pullaa. Espanjan opiskelijat myivät arpoja kerryttääkseen matkakassaansa. Pelimannit soittivat ja muitakin musiikkiesityksiä päästiin kuulemaan. Lukiosta eläköitynyt liikunnan lehtori Tarja Pernaa piti jumppatuokion lukion pihassa.

Päivän tunnelma oli hyväntuulinen. Vaikutti siltä, että lapualaiset iloitsevat uudesta lukiorakennuksesta yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.