Maire lakitettiin

Lapuan lukion piha-aluetta koristava Maire-patsas lakitettiin vapun kunniaksi. Lukion opiskelijakunnan järjestämässä tilaisuudessa Kari Ovaskan veistämä pronssinen naisfiguuri sai päähänsä ylioppilaslakin ensimmäisen kerran.

Opiskelijakunnan varapuheenjohtaja Anniina Kangasluoma kuvaili lakituspuheessa Kari Ovaskan patsasta:

– Maire on vahva naishahmo, joka sopii hyvin Pohjanmaalle. Ovaskan realistiset naisfiguurit ovat rehellisiä ja juurevia. Niissä yhdistyy yhtä aikaa voimakkuus ja herkkyys. Tätä kyseistä veistosta voisi kuvata levollisen itsevarmaksi. Katse on suunnattu tulevaisuuteen.

Koko lukion yhteinen tapahtuma jatkui sima- ja munkkitarjoilulla. Opiskelijakunnan hallituksen yllätysohjelmanumerossa lukiolaiset säntäsivät aarrejahtiin etsimään uuden ja vanhan lukion piha-alueille sekä Kiviristin kentälle piilotettuja lahjakortteja. Vappuaaton yhteistä hetkeä vietettiin luoteistuulen viilentämässä keväisessä auringonpaisteessa.

Mairen lakitus aloittaa uuden perinteen Lapuan lukiossa. Toivottavasti tästä vapun avauksesta muotoutuu tulevina vuosina koko Lapuan juhla, joka kokoaa koulun väen lisäksi muitakin.